
Do 1 sierpnia będzie trwał World Class Cocktail Festival 2021. To czwarta edycja światowej klasy wydarzenia. Spróbujecie?
To świetna okazja, aby spróbować światowej klasy koktajli, stworzonych przez mistrzów sztuki barmańskiej. Autorskimi przepisami na orzeźwiające i letnie kompozycje, dzielą się barmani zarówno z samej Warszawy, jak i z lubelskich oraz rzeszowskich knajp, biorących udział w festiwalu.
Przykładową recepturą na świetnego drinka jest przepis na koktajl Burgund z warszawskiego lokalu Las...
Składniki na koktajl:
Składniki na syrop porzeczkowy:
Wykonanie:
W pierwszej kolejności przygotowujemy syrop porzeczkowy. Wszystkie składniki na syrop gotujemy, cedzimy przez sitko, a następnie chłodzimy. Tak powstały płyn mieszamy na lodzie wraz ze wszystkimi składnikami na koktajl. Koktajl przelewamy do szkła i dekorujemy według uznania.
Miejsca rezerwować można na oficjalnej stronie festiwalu. A może odwiedziliście już któryś bar i próbowaliście koktajlu?
Masz newsa z Warszawy i Okolic? Napisz do nas: [email protected]
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
Zobacz także:
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie