-1°C bezchmurnie

Carrefour Wileńska - wiosenne gotowanie

Kiedy: 2015-05-22 , godzina: 16:00

Kuchnia warszawiaka , Carrefour Wileńska wiosenne gotowanie - zdjęcie, fotografia

Wiosna sprzyja zmianie nawyków żywieniowych na zdrowsze. Przygotowując lekkie posiłki, warto zwrócić uwagę na to, by w przepisach wykorzystywać wysokiej jakości, zdrowe produkty. Już w najbliższy piątek, 22 maja, klienci hipermarketu Carrefour Wileńska będą mogli spróbować i poznać receptury lekkich dań na bazie produktów „Jakość z Natury Carrefour” przygotowanych przez znanego kucharza, Davida Gaboriaud.

„Jakość z Natury Carrefour”, to gama produktów odznaczająca się wysoką jakością, opracowana we współpracy z polskimi rolnikami, hodowcami i producentami. Tworzą ją wyłącznie produkty, których proces produkcji identyfikowalny jest na każdym etapie „od pola do talerza”. W sieci sklepów Carrefour można znaleźć kilkanaście produktów sygnowanych znakiem „Jakość z Natury”. Są to polskie produkty: kurczak z chowu wybiegowego, masło, twaróg, pstrąg, marchew, ziemniaki, cebula, jabłka, sok tłoczony z jabłek, miód, a także produkty importowane: szynka serrano z Hiszpanii i łosoś z Norwegii. Warto podkreślić, że zanim produkty wyróżnione zostaną znakiem „Jakość z Natury Carrefour”, przechodzą szereg testów jakościowych i badań, aby klienci Carrefour mieli gwarancję jakości i dobrego smaku.

Produkty z gamy „Jakość z Natury Carrefour” można znaleźć w sklepach sieci Carrefour w całym kraju. O ich wysokiej jakości i smaku przekonać się można podczas pokazów kulinarnych organizowanych w hipermarketach. Prowadzi je znany szef kuchni David Gaboriaud – gospodarz programu „David w Europie” w telewizji Kuchnia+.

Podczas najbliższego pokazu, na oczach gości hipermarketu Carrefour Wileńska, kucharz korzystając z bogatej gamy produktów Jakość z Natury Carrefour, przyrządzi lekkie dania, idealne na majowe spotkania w ogrodzie: stir fry z kurczaka z chowu wybiegowego z orzeszkami arachidowymi, rillettes z wędzonego pstrąga, tapas z szynką serrano i białymi szparagami. Na deser, David przygotuje karmelizowane jabłka z kremem cukierniczym z rumem.

Kulinarne show odbędzie się w godzinach 16:00-20:00 w hipermarkecie Carrefour Wileńska przy ul. Targowej 72 w Warszawie. Udział w pokazie i degustacja potraw są bezpłatne.

 

Carrefour Wileńska - wiosenne gotowanie komentarze opinie

Dodajesz jako: Zaloguj się

Ostatnie video - filmy na wio.waw.pl