
Festiwal Restaurant Week 2021 to już nie tylko tydzień, ale całe wakacje próbowania różnych smaków. Przekonajcie się sami! Szczegóły w artykule.
Aż do 31 sierpnia bieżącego roku potrwa Festiwal Restaurant Week. W warszawskich restauracjach możemy więc spróbować najwyżej ocenianych dań z różnych zakątków świata. Poniżej kilka przykładów (zdjęcia w kolejności znajdują się w galerii tego artykułu...
1. EL BOTELLON PASTA DEL MAR - Mule i vongole na makaronie w pesto ziołowym, suszony pomidor, czosnek, chilli, natka pietruszki.
2. WINESTONE WARSZAWA CENTRUM - Sałatka z kozim serem, orzechami, truskawkami i zielonym jabłkiem w winegrecie malinowym.
3. STOLICA - Żeberka wieprzowe w sosie z wędzonej śliwki, podane na pieczonych z ziołami ziemniakach w towarzystwie sezonowej sałatki.
4. BASIL & LIME KA-NOM JEEB (DIM SUM) - ręcznie lepione pierożki, z nadzieniem z krewetek, kurczaka i kolendry, gotowane na parze. Podawane z dipem imbirowo-sojowym z sezamem.
5. ARUBA - SOPHISTICATED RIBS BAR - Wegański Strogonow - roślinny kurczak, boczniaki królewskie, warzywne ratatouille, konfitura z czerwonej cebuli, ryż jaśminowy.
Ciepłe, letnie wieczory, to doskonały moment na degustacje, poznawanie nowych miejsc oraz znakomitego,
bestsellerowego menu. Nie czekaj - najlepsze stoliki szybko znikają!
Rezerwacji można dokonywać przez oficjalną stronę Restaurant Week.
Masz newsa z Warszawy? Napisz do nas: [email protected]
Fot. Materiały Prasowe
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
Zobacz także:
Zobacz także:
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie