5°C lekkie zachmurzenie

Nadchodzi koniec kebabów w Europie?

Handel i usługi, Nadchodzi koniec kebabów Europie - zdjęcie, fotografia

Unijny urzędnicy dyskutują nad wprowadzeniem zakazu fosforanów w mięsie na kebab. To może w praktyce oznaczać jedno - koniec sprzedaży kebabów.

Dlaczego? Jak wyjaśnia Wirtualna Polska, fosforany są stosowane w zamrożonym mięsie do produkcji kebabu. Wszystko po to, by zatrzymac w nim wodę. Dzięki temu mięso nie wysycha i nie rozpada się w czasie pieczenia.

Członkowie Komisji Ochrony Środowiska, w której toczą się dyskusje uznali, że są badania dowodzące, że foforany w żywności zwiększają ryzyko chorób serca.

 

 

 

foto: pixabay

 

 

Nadchodzi koniec kebabów w Europie? komentarze opinie

  • Tom Kos - niezalogowany 2017-12-03 18:17:37

    W życiu tego świństwa nie jadłem bo nasza kuchnia Polska jest dużo lepsza... Fosforanami was trują a wy jak dzikie osły to żrecie nawet bez chwili zastanowienia...

Dodajesz jako: Zaloguj się

Ostatnie video - filmy na wio.waw.pl