
Wszyscy wiemy o tym, że powinniśmy jeść ryby, bo znajdziemy w nich składniki cenne dla naszego zdrowia. Okazuje się jednak, że bywają takie, które mają w sobie dużo więcej toksyn niż wartościowych związków.
Norwegowie wzięli pod lupę łososia, który bardzo często gości na naszych stołach. Jak podaje Radio ZET, według badań Kurta Oddekalva bardzo ryzykowne jest jedzenie łososia hodowlanego, który wchłania ze środowiska związki chemiczne takie jak pestycydy czy dioksyny.
- Co gorsza, globalne zanieczyszczenie zamieniło mięso ryb w śmiercionośny koktajl chemiczny. Wyniki testów są przerażające. Łosoś hodowlany jest jednym z najbardziej toksycznych pokarmów na świecie – informuje Radio ZET.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Wystarczy trochę o tym poczytać i omijać łososia salo salar, kupować tylko dzikiego