
Znacie te pomysły? A może macie jakiś własny pomysł na coś nowego, czym zechcecie się podzielić? Pyszne grzyby - wspaniałe i proste przepisy.
Jesień to czas, gdy lasy pełne są aromatycznych skarbów – borowików, podgrzybków, kurek i maślaków. Nic nie smakuje lepiej niż świeżo zebrane grzyby, przygotowane w tradycyjny, domowy sposób. Jeśli po udanym grzybobraniu wracasz z koszem pełnym przysmaków, sprawdź nasze pomysły na dania, które wydobędą z nich cały smak i aromat.
Składniki:
300 g świeżych grzybów (borowiki, podgrzybki, kurki)
1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera
1 cebula, 2 ząbki czosnku
1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego
100 ml śmietanki 18%
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Składniki:
200 g kurek
200 ml śmietanki 30%
1 cebula
2 łyżki masła
makaron tagliatelle lub spaghetti
sól, pieprz, natka pietruszki
Składniki:
garść świeżych podgrzybków
3 jajka
1 łyżka masła
sól, pieprz
Składniki:
300 g wołowiny lub wieprzowiny
200 g grzybów (najlepiej borowiki lub maślaki)
1 cebula, 2 ząbki czosnku
1 szklanka bulionu
przyprawy: sól, pieprz, papryka, tymianek
Mieliśmy okazję odwiedzić Kraków, a zatem stworzyliśmy dla was małą FOTORELACJĘ, zachęcającą do wycieczki! Poza tym pisaliśmy już o pierwszych październikowych przymrozkach oraz przewidywaniach, dotyczących tego, kiedy ma w Polsce spaść pierwszy śnieg.
Zobacz także:
Zobacz także:
Zobacz także:
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie