
Już w ten weekend, 19-20 sierpnia na Stadionie Narodowym w Warszawie odbędzie się impreza Żarcie na Kółkach, czyli wakacyjny Festiwal Food Trucków połączony z 4. edycją Mistrzostw Burgerowych i finałem plebiscytu „Gazety Stołecznej” - Warszawska Pyza.
Na Błonia PGE Narodowego pojawi się niemal 100 najróżniejszych food trucków, które będą serwować jedzenie od burgerów, przez taco, zapiekanki, frytki, lody, ciastka, dania wege, aż po orientalne smaki z Azji czy Ameryki Południowej - do wyboru do koloru!
20-stka z tych wystawców powalczy o tytuł Mistrza Burgerowego. Komisje sędziowskie złożone z dziennikarzy, blogerów i postaci ze świata kulinarnego, wybiorą najlepszą mobilną burgerownię roku.
Rozstrzygnie się także plebiscyt „Gazety Stołecznej” na najlepsze jedzenie warszawskiej ulicy - Warszawska Pyza 2017. Gospodarzami będą dziennikarze kulinarni Wyborcza.pl Warszawa, Małgorzata Minta i Maciej Nowak.
Na 10 wybranych przez jury i czytelników finalistów plebiscytu można zagłosować pod linkiem: warszawa.wyborcza.pl/warszawskapyza do jutra.
Wstęp wolny.
Źródło: FB Żarcie na Kółkach
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Fajna sprawa, ja to się zawsze zastanawiam jak oni robią te pizze w food truckach. Zobaczcie chociażby na ten www.pizzatruck.pl , no pyszna sprawa. A nie wiem jak oni to miejsce gospodarują. Ci foodtruckerzy to prawdziwi artyści i szefowie kuchni!