
Na ten moment chyba czekali wszyscy! Browary Warszawskie ruszyły z letnimi aktywacjami i otwarciami kolejnych smacznych konceptów. Początek lipca zapowiada się naprawdę gorąco i nie mamy tutaj na myśli temperatury na zewnątrz! W letnim programie znajdą się m.in. filmowe wieczory pod chmurą, dancingi międzypokoleniowe i mnóstwo atrakcji dla najmłodszych. Grzybowska 58 – tak brzmi najgorętszy adres tego sezonu!
Lato w Browarach Warszawskich zapowiada się intensywnie. W każdą środę i niedzielę wakacji o godzinie 21:30 będzie można spędzić wieczór na leżaku w towarzystwie ulubionych filmów. Na ekranie pojawią się tytuły, w których jedzenie jest nie tylko wyraźnym tłem, ale też często głównym bohaterem. Goście mogą liczyć na takie filmy jak „Szef”, „Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie” czy „Podróż na sto stóp”. Nie zabraknie również adrenaliny dla wszystkich miłośników akcji. W środy na ekranie pojawią się m.in. „Dżentelmeni” czy „Sherlock Holmes”.
A potańczyć?
Kolejną aktywacją jest kultowy już Dancing Międzypokoleniowy połączony z Akademią Tańca. Przedstawiciele wszystkich generacji są mile widziany w każdą niedzielę lipca od godziny 16:00. W planach nauka tańców standardowych, swinga czy latino.
Dla najmłodszych
W każdą sobotę lipca i sierpnia pojawią się Sensorysie – sensoryczna scenografia z naturalnych materiałów i tkanin dla najmłodszych oraz muzyczne poranki. Dla starszych dzieci zaplanowana jest strefa wielkoformatowych gier planszowych oraz zabaw z animatorami na świeżym powietrzu. Wszystkie letnie aktywacje będą miały miejsce wśród pięknej zieleni na Rynku Warzelni oraz Dziedzińcu Laboratorium.
Coś na ząb
Browary Warszawskie zaskakują także nowymi otwarciami i nie ma w tym cienia przesady. Przy Grzybowskiej 60 można już zasmakować słynnej Munji, którą od lat kochają warszawiacy i nie tylko. Jest to jedyna w Polsce restauracja serwująca zadziwiającą odmianę kuchni adriatyckiej – pełną bałkańskiego ognia, ale jednocześnie obficie doprawioną śródziemnomorską lekkością, rodem z ziemi włoskiej. Przy Grzybowskiej 56, pod kolebkami piwnic swoje wnętrza i zewnętrza dla wszystkich spragnionych kuchni hiszpańskiej otworzyła także Sobremesa Tapas Bar, znana już z Hali Koszyki czy Galerii Młociny. Sobremesa, oprócz genialnych dań serwuje swoim gościom wyjątkowe spektakle tzw. „live cooking”. Natomiast przy Krochmalnej 61, do browarowej ekipy dołączyły także delikatesy Piccola Italia & Mediterraneo. Jedyny w swoim rodzaju koncept sklepów oferujących artykuły spożywcze i wina importowane z krajów basenu Morza Śródziemnego.
Aleja gwiazd na woonerfie Haberbuscha i Schielego
Jakby tego było mało, na terenie Browarów Warszawskich można zobaczyć niesamowitą pierwszą część wystawy, która przedstawia twórców tego miejsca. Doradzają, gotują, układają menu, sprowadzają najlepszej jakości frykasy, przeprowadzają spektakularne metamorfozy – tacy są bohaterowie Browarów. Dlatego zdecydowanie zasłużyli na swoje miejsce w galerii, która powstała na historycznym „rurociągu”. W obiektywie Marcina Borunia stanęli szefowie kuchni, styliści, managerowie, gospodarze, pastry chefowie oraz bariści współtworzący koncepty, które rozgościły się w tym nowym kwartale na warszawskiej Woli. Ich uśmiechy witają gości spacerujących wzdłuż ulicy Haberbuscha i Schielego.
Chcesz opowiedzieć o swoim ulubionym gastro w Warszawie? Napisz do nas [email protected]
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
Zobacz także:
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie