
Jesień bez dyni? Trudno to sobie wyobrazić! To warzywo nie tylko pięknie wygląda, ale i smakuje. Sprawdźcie, jaka dynia jest najlepsza...
Jesień bez dyni? Trudno to sobie wyobrazić! To warzywo nie tylko pięknie wygląda, ale też zachwyca swoją wszechstronnością. Dynia doskonale sprawdza się w zupach, deserach, daniach głównych, a nawet napojach. Bogata w witaminy A, C i E, błonnik oraz beta-karoten, jest prawdziwym skarbem w jesiennej kuchni. Oto zestawienie najpyszniejszych potraw z dynią, które warto przygotować w tym sezonie.
Na śniadanie, obiad i kolację. A nawet na przegryzkę gdzieś pomiędzy i w sekrecie! Poniżej najlepsze i proste pomysły na potrawy z dyniami, z którymi poradzi sobie nawet laik gotowania:
Wzmacnia odporność – bogactwo witaminy A i C.
Wspiera trawienie dzięki dużej ilości błonnika.
Ma mało kalorii, więc idealnie nadaje się do lekkich dań.
Jej pestki to naturalne źródło cynku i magnezu.
O tym, gdzie w mieście wypijecie najlepszą (i niekoniecznie najdroższą) matchę - już pisaliśmy. Tak samo, jak polecaliśmy konkretne dania z grzybów leśnych, idealne dla wszystkich grzybiarzy. Fotorelację z wyprawy do Krakowa również zamieszczaliśmy, a w jej ramach - nasze małe "polecajki". Na Pradze-Południe zapowiadaliśmy m.in. Noc Bibliotek oraz Gocławski Festiwal Nauki.
Zobacz także:
Zobacz także:
Zobacz także:
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie