Reklama

Wielka Uczta Warszawska 2020 już w ten weekend

Wielka Uczta Warszawska 2020 już na przestrzeni 1 i 2 lutego! Warszawskie restauracje, bary i cukiernie po raz trzeci przygotowują dla mieszkańców najlepsze ze swoich potraw oraz świeżych produktów. A wszystko to będzie czekało w Koneserze!

Zapraszamy na imprezę!

Chcesz spróbować kultowych dań i przysmaków z menu świetnych warszawskich restauracji? Może poznać coś nowego z egozotycznego repertuaru jedzeniowego stołecznych barów? Jeśli masz jednak ochotę na coś słodkiego, cukiernie również wezmą udział w Wielkiej Uczcie Warszawskiej 2020! 

Jeżeli w ten weekend pojawisz się u progu Centrum Praskiego Koneser, będziesz mieć okazję do "odwiedzenia" ponad siedemdziesięciu interesujących wystawców! Wśród nich znajduje się m.in. Falafel Bejrut, Foodtruck El Camino, Kimchi Polska, Masittā Korea food, Moya Matcha, Nadziane Kuchnia Polska, Nandana Indian Restaurant & Coffee, NaturalnieTak, Oryginalne Chinskie Pierogi, Pielmieni.Deli, Souvlak, Ser Jest Ser i Browar Last Bell.

W trakcie imprezy, poza skosztowaniem potraw różnych części globu, zainteresowani będą mieli możliwość zrobienia zakupów na wynos! Stoiska z tego zakresu będą miały np. Pszczelarium, Orzechownia, Zakiszony, Sucre czy Pieczone Kasztany. 

Program Wielkiej Uczty Warszawskiej 2020:

Wielka Uczta Warszawska to również okazja dla chcących zdobyć nowe umiejętności. W weekend na terenie imprezy, będzie można przyglądać się pokazom live cookingu, brać udział w konkursach i pod okiem profesjonalnych kucharzy, baristów i blogerów kulinarnych, nauczyć się przygotowywać np. prawdziwą włoską pastę. Poniżej przedstawiamy harmonogram wszystkich proponowanych gościom zajęć: 

SOBOTA:

  • 12:00 - 13:00 Dania kuchni wegańskiej z zastosowaniem miazgi orzechowej (Paweł Ochman - autor bloga Weganon, Orzechownia);
  • 13:30 - 14:30 Pasta fresca, czyli jak zrobić prawdziwie włoską pastę od zera (Dawid Budzich, Philipiak Milano);
  • 15:00 - 16:00 Szybkie danie rodzinne (Agata Gwiazdowska);
  • 16:15 - 16:45 Szerokie zastosowanie matchy w baristyce - tradycyjnie i nowocześnie, wytrawnie i na słodko (Krzysztof Tyrała - Relax Cafe Bar, Moya Matcha);
  • 17:00 - 18:00 Mity miejskiego pszczelarstwa (Kamil Baj, Pszczelarium).

NIEDZIELA:

  • 12:00 - 13:00 KawaKuloodporna – czym jest, jaki ma wpływ na nasz organizm, jak ją przygotować, kiedy należy ją spożywać i czy można po niej prowadzić samochód? (Przemysław Filip, Palce Lizać);
  • 13:30 - 14:30 Anatomia mięsa czyli co z czego i dlaczego? (Dawid Budzich, Philipiak Milano);
  • 15:00 - 16:00 Zero waste w kuchni (Jagna Niedzielska);
  • 16:30 -18:00 Kombucha bez tajemnic. Wprowadzenie do świata organizmów żywych w butelce. W roli głównej zupa cebulowa, w pozostałych pierogi wegańskie na bazie kombuchy (Marcin Agopsowicz, Martyna Bunda, Wastna - żywa kombucha).

Wstęp na wydarzenie jest zupełnie darmowy. Wielka Uczta odbywać się będzie od godziny 12.00 do 20.00 zarówno w sobotę, jak i w niedzielę. 

Fot. Unsplash/Abhishek Sanwa Limbu

Aplikacja wio.waw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo wio.waw.pl




Reklama
Wróć do