
Po kilku latach segregacji śmieci, większość z nas doskonale już wie do którego worka wyrzucać codzienne odpadki. Problem może pojawić się teraz, podczas wielkiego, świątecznego gotowania, kiedy w naszej kuchni pojawiają się produkty, których w ciągu roku nie używamy.
Do Wigilii zostały cztery dni, więc mamy ostatnie dni na zakupy i lada moment we wszystkich domach rozpocznie się wielkie pichcenie i pieczenie, a co za tym idzie, zaczniemy produkować spore ilości śmieci. Jak w tych gorączkowych przygotowaniach do świąt nie pogubić się w segregacji odpadów? Stwierdziliśmy, że ułatwimy życie sobie i Wam przygotowując małą ściągawkę.
Tak naprawdę w czasie gotowania warto mieć pod ręką trzy pojemniki lub worki na odpady: BIO/organiczne, zmieszane i plastik. To do nich powinno trafić gro resztek i opakowań z produktów, których będziemy korzystać w kuchni. Szczegóły znajdziecie na grafice w galerii wyżej.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie