
Pierogi są znane i lubiane w każdym zakątku Ziemi – także nad Wisłą! Z tego założenia wyszli organizatorzy Festiwalu Pierogów Świata. Mieli rację! Dwudniowa impreza na Bulwarze Flotylli Wiślanej cieszyła się naprawdę dużym zainteresowaniem mieszkańców Warszawy.
Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest właściwie nieskończona liczba.
Mieliśmy okazję okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Było w czym wybierać!
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie