Unijny urzędnicy dyskutują nad wprowadzeniem zakazu fosforanów w mięsie na kebab. To może w praktyce oznaczać jedno - koniec sprzedaży kebabów.
Dlaczego? Jak wyjaśnia Wirtualna Polska, fosforany są stosowane w zamrożonym mięsie do produkcji kebabu. Wszystko po to, by zatrzymac w nim wodę. Dzięki temu mięso nie wysycha i nie rozpada się w czasie pieczenia.
Członkowie Komisji Ochrony Środowiska, w której toczą się dyskusje uznali, że są badania dowodzące, że foforany w żywności zwiększają ryzyko chorób serca.
foto: pixabay
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
W życiu tego świństwa nie jadłem bo nasza kuchnia Polska jest dużo lepsza... Fosforanami was trują a wy jak dzikie osły to żrecie nawet bez chwili zastanowienia...