Reklama

Nadchodzi koniec kebabów w Europie?

Unijny urzędnicy dyskutują nad wprowadzeniem zakazu fosforanów w mięsie na kebab. To może w praktyce oznaczać jedno - koniec sprzedaży kebabów.

Dlaczego? Jak wyjaśnia Wirtualna Polska, fosforany są stosowane w zamrożonym mięsie do produkcji kebabu. Wszystko po to, by zatrzymac w nim wodę. Dzięki temu mięso nie wysycha i nie rozpada się w czasie pieczenia.

Członkowie Komisji Ochrony Środowiska, w której toczą się dyskusje uznali, że są badania dowodzące, że foforany w żywności zwiększają ryzyko chorób serca.

 

 

 

foto: pixabay

 

 

Aplikacja wio.waw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    Tom Kos - niezalogowany 2017-12-03 18:17:37

    W życiu tego świństwa nie jadłem bo nasza kuchnia Polska jest dużo lepsza... Fosforanami was trują a wy jak dzikie osły to żrecie nawet bez chwili zastanowienia...

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo wio.waw.pl




Reklama
Wróć do