Reklama

Ruszył "Festiwal Czekolady i Słodkości"

13

PKiN godz: 12:00
Warszawa po raz drugi stała się stolicą najróżniejszych słodyczy - czekoladowych tortów, słodkich lizaków i owocowych cukierków. A to za sprawą targów wyrobów cukierniczych, które ruszyły w piątek w Pałacu Kultury i Nauki. Impreza potrwa do niedzieli.       Dla fanów łakoci zarówno tych najmłodszych i jak tych starszych "Festiwal Czekolady i Słodkości" to pozycja niemal obowiązkowa. Wystawcy przygotowali dla uczestników prawdziwe bomby kaloryczne - czekoladową fontannę, najróżniejsze żelki o oryginalnych smakach, a także tradycjne lizaki. Eksponenci zadbali nie tylko o dobry smak, ale także o wygląd produktów. Na festiwalu słodkości znajdziesz czekoladę pod każdą postacią - kosmetyków, myszki i klawiatury komputerowej, czy piłki. Ogromnym zainteresowaniem cieszą się czekoladowe torty w ciekawych kształtach m.in. star wars, minionki, spiderman, tygryski. Niecodzienną propozycję stanowią też czekoladowe pierogi oraz tureckie baklawy.   "Festiwal Czekolady i Słodkości" to idealny moment na pierwsze zakupy świąteczne. Wystawcy przygotowali czekoladowe mikołaje, bombki, choinki, a także eleganckie bombonierki. Znajdziesz tutaj również kącik, gdzie zakupić można wszelkie potrzebne materiały do samodzielnej zabawy z pieczeniem.    Wśród atrakcji słodkiego weekendu m.in. warsztaty kręcenia lizaków w "manufakturze cukierków" oraz projektowanie własnego torciku z Wedla.   W sobotę przed PKiN odbędzie się akcja „Oddaj krew za czekoladę”. Ochotnicy, którzy wezmą udział w tej akcji otrzymają wielką torbę słodyczy oraz możliwość wejścia dla 2 osób dorosłych wraz z dziećmi bezpłatnie i bez kolejki. W sobotę również o godz. 12.00 odbędzie się podpisywanie albumu Anny Seniuk "album Warszawa lata 70". W niedzielę natomiast "album Warszawa lata 60." będzie podpisywać Beata Tyszkiewicz.       Na co warto zwrócić uwagę podczas tegorocznego festiwalu łakoci? Zobaczcie program:       SOBOTA (14.11.15)   10:15     pokaz ręcznego wykonania lizaków 11:00     dekoracja tortu 3D 12:00     wykład Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek na temat "Japońskie słodycze" 13:00     pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook 13:30     pokaz przygotowania zimowej bio-herbatki  14:00     wykład Pawła "Kapitana Strzykawki" Trzcińskiego na temat „Dlaczego kawa jest słodka”  15:00     pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook 16:00     pokaz tworzenia pralin  17:00     pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook 17:30     pokaz dekoracji francuskich eklerów 18:00     rostrzygnięcie konkursu Czekoladowego Króla i wręczenie nagród     NIEDZIELA (15.11.15)   10:15     "Nadzienia aromatyzowane ziołami. Majeranek, bazylia, rozmaryn." 11:00     dekorowanie ciastek, wykonanie lizaków i figurek z plastycznej czekolady 12:00     pokaz palenia kawy 13:00     pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook 13:30     wykład Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałe na temat "Japońskie słodycze" 14:15     dekoracja tortu świątecznego 15:00     pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook 16:00     Wręczenie nagród w konkursie tortów okolicznościowych 16:30     finał główny  konkursu na Czekoladowego Króla 17:00     pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook

Aplikacja wio.waw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo wio.waw.pl




Reklama
Wróć do