Reklama

Z zabytkowych fabrycznych budynków do słonecznych Włoch - La mia FABBRICA

Pogoda za oknami kaprysi, więc któż z nas nie chciałby się wybrać choć na chwilę w podróż na południe Europy? Teraz jest to możliwe dzięki nowej restauracji La mia FABBRICA na terenie Monopolis w Łodzi. To tam można zjeść najlepszą w Polsce pizzę neapolitańską z oryginalnych świeżych składników sprowadzanych bezpośrednio od włoskich rolników.
- Do wypieku pizzy używamy pieca wyprodukowanego w rodzinnej Manufakturze Stefano Ferrara Forini z Neapolu - tłumaczą właściciele: Zbigniew Stempień i Grzegorz Strzałka.

Na otwarciu pizzerii nie brakowało znakomitych gości, którzy mieli okazję skosztować włoskich specjałów przy muzyce na żywo w wykonaniu Luigi Pagano, Anny Cymmerman, Jacka Malanowskiego z zespołu Trubadurzy.
W spotkaniu udział wzięli: właściciele czyli Zbigniew Stempień oraz Grzegorz Strzałka, Piotr Flis – dyrektor zarządzający i udziałowiec La mia FABBRICA, Wiktoria Sobiech – szefowa szefów kuchni, Maciej Rutkowski – manager restauracji La mia FABBRICA, Krzysztof Witkowski – prezes zarządu Virako (właściciela i inwestora kompleksu Monopolis) i dr Ewelina Spochacz-Przygocka - dyrektor szkoły AVPN w Polsce. Byliśmy i my - pycha!!! 

 

Zdjęcia: Paweł Małaczewski

Aplikacja wio.waw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo wio.waw.pl




Reklama
Wróć do