
Pogoda za oknami kaprysi, więc któż z nas nie chciałby się wybrać choć na chwilę w podróż na południe Europy? Teraz jest to możliwe dzięki nowej restauracji La mia FABBRICA na terenie Monopolis w Łodzi. To tam można zjeść najlepszą w Polsce pizzę neapolitańską z oryginalnych świeżych składników sprowadzanych bezpośrednio od włoskich rolników.
- Do wypieku pizzy używamy pieca wyprodukowanego w rodzinnej Manufakturze Stefano Ferrara Forini z Neapolu - tłumaczą właściciele: Zbigniew Stempień i Grzegorz Strzałka.
Na otwarciu pizzerii nie brakowało znakomitych gości, którzy mieli okazję skosztować włoskich specjałów przy muzyce na żywo w wykonaniu Luigi Pagano, Anny Cymmerman, Jacka Malanowskiego z zespołu Trubadurzy.
W spotkaniu udział wzięli: właściciele czyli Zbigniew Stempień oraz Grzegorz Strzałka, Piotr Flis – dyrektor zarządzający i udziałowiec La mia FABBRICA, Wiktoria Sobiech – szefowa szefów kuchni, Maciej Rutkowski – manager restauracji La mia FABBRICA, Krzysztof Witkowski – prezes zarządu Virako (właściciela i inwestora kompleksu Monopolis) i dr Ewelina Spochacz-Przygocka - dyrektor szkoły AVPN w Polsce. Byliśmy i my - pycha!!!
Zdjęcia: Paweł Małaczewski
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie