
Już niedługo w Warszawie odbędzie się Festiwal Żydowskiego Jedzenia TISZ. Tegoroczna impreza potrwa od 27 września do 1 października.
Festiwal Żydowskiego Jedzenia TISZ odbywać się będzie od 27 września do 1 października. Będą to dni wypełnione spotkaniami, warsztatami kulinarnymi, degustacjami i spacerami po całym mieście. Tym razem hasłem wydarzenia jest "Ziemia". Dlaczego? Ponieważ podkreśla związek pomiędzy żywnością a zrównoważonym rozwojem oraz odpowiedzialnością klimatyczną.
Jak zapowiedzieli stołeczni urzędnicy, dzięki współpracy z Foodish, działem kulinarnym Muzeum ANU w Tel Awiwie, do stolicy już za kilka dni przyjadą wyśmienici szefowie kuchni; w tym Dafi Kremer, Hananel Edri i Guy Bajour z kolektywu Nomads Kitchen. Wszyscy troje zaprezentują izraelskie potrawy.
W związku z przygotowywanym festiwalem, Muzeum POLIN naszykowało ścieżkę kulinarną po stałej wystawie „1000 lat historii Żydów Polskich”, połączoną z degustacją potraw kuchni żydowskiej. To właśnie ten organizator zaprosi także na spacery kulinarne po stolicy. Jesteście ciekawi i głodni? To wydarzenie jest dla was!
Fot. Muzeum POLIN
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
Zobacz także:
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie